Refuga

I 2014 deltog jeg på en af Refugas ture til Barcelona. Kort fortalt er det en uges rejse til et luksushus sammen med 19 andre mennesker, som alle på den ene eller anden måde har noget at gøre med iværksætteri.

Jeg tog med på Refuga grundet en anbefaling fra Lars Daniel Rasmussen. Jeg kendte i forvejen godt til konceptet, da Refuga faktisk er bygget og designet hos Beneath.

Hvem deltager til Refuga?

På sådan en tur møder man mange forskellige mennesker, som har forskellige tilgange til det at drive sit erhverv. Det som dog er fælles for alle er at de virkelig brænder for det. Man bliver enormt inspireret af at være i selskab med de her mennesker, og høre både om deres succeshistorier, men også deres kvaler.

Mit udbytte af Refuga

Det største udbytte jeg fik fra turen var de relationer og det netværk jeg har i dag. Efter turen er endt blev alle inviteret til en lukket gruppe, hvor man kunne diskutere og sparre med hinanden. Gruppen er i dag på ca. 120 medlemmer, og indeholder alt fra designere såsom mig, webshop ejere, direktører af større virksomheder til studerende som er up-and-coming iværksættere.

På næsten daglig basis bliver der lavet indlæg om ens udfordringer, eller bedrifter. Det bliver samtidig brugt til at dele erfaringer på tværs af erhverv. Senere hen har jeg mødt mange flere igennem den lukkede gruppen til diverse arrangementer. Det gælder både arbejdsweekender og julefrokoster.

Gruppen giver mig mulighed for f.eks. at høre hvilke problemer webshop ejere oplever. Disse problematikker er noget jeg kan tage med mig videre i mit daglige arbejde, hvilket kan være med til at sikre et bedre design.

Er jeg så iværksætter nu?

Jeg er som udgangspunkt ikke iværksætter. Jeg har ikke ofret alt hvad jeg har for at gå selvstændig, da jeg fortsat arbejder hos Beneath. Det sagt, så har jeg klart tendenserne og mentaliteten som iværksætter. Jeg er glad for at arbejde, og jeg dyrker mit erhverv.

Jeg vil på det varmeste anbefale Refuga til alle som har en ildsjæl eller en iværksættermantlitet.

Hvis du synes det var interessant at læse, hvorfor så ikke modtage det direkte i din indbakke?